Dat het alsmaar groter wordende Electronic Arts nog altijd op een quest is om de wereld te veroveren mag inmiddels bij de meeste gamers duidelijk zijn. Iets wat de videogamegigant ook niet ontkent, want dames en heren, houdt uzelf vast. EA heeft namelijk laten weten dat het het grootste entertainmentbedrijf ter wereld wil worden. Om de concurrentie met de Disney's van deze aardkloot aan te gaan en te winnen, moet men alleen games ontwikkelen en uitgeven die een groot publiek aanspreken. Nu stond EA toch al niet meer bekend om haar hardcore titels, het laat wel zien dat mainstream gamers voor de meeste ontwikkelaars en uitgevers steeds belangrijker worden.EA publishes blockbuster titles such as Fifa and John Madden, as well as video game versions of movies such as Harry Potter and the James Bond films.

EA is the biggest games publisher in the world and in 2004 had 27 titles which sold in excess of one million copies each.

Nine of the 20 biggest-selling games in the UK last year were published by EA. Nu zal het nog wel enkele jaren duren voordat EA de concurrentie met Disney kan aangaan, maar het blijft een doel voor het bedrijf. En dat is niet het enige doel dat de uitgever/ontwikkelaar zich gesteld heeft. Als het aan Electronic Arts ligt zullen er ook games verschijnen die mensen van dertig, veertig en vijftig aanspreken om regelmatig te spelen.