Onlangs werd bekend dat Electronic Arts de hand had weten te leggen op de gamerechten voor de beste filmreeks allertijden: The Godfather. Deze filmreeks betekende de doorbraak voor misschien wel de twee beste acteurs die Hollywood rijk is, Al Pacino en Robert De Niro.

Electronic Arts doet momenteel haar best om deze twee acteurs te strikken voor het Godfather spel, dat pas eind 2005 zal verschijnen. Zowel het uiterlijk als de stem van de acteurs zou dan in het spel opgenomen moeten worden. Men wil de acteurs ook nieuwe tekst in laten spreken en dus geen oude lijntjes uit de film gaan knippen. Naast De Niro en Pacino aast men ook op Sofia Coppola, de dochter van regisseur Francis Ford Coppola. Zij speelde in de derde Godfather film en wist onlangs ook als regisseuse een hit te scoren met Lost in Translation.

Wanneer het Electronic Arts zou gaan lukken, zou dat een grote opsteker zijn voor de gameindustrie in het algemeen. Het zou er op duiden dat games ook door de 'groten' in Hollywood serieus worden genomen en dat games wel degelijk op weg zijn een plaatsje naast de films in te nemen. Eerder wist EA al voor de laatste James Bond game, Everything or Nothing, acteurs Willem Dafoe, Richard Kiel en Pierce Brosnan, alsook actrices Shannon Elizabeth en Heidi Klum te strikken.