EA wil als eerste 3 miljard verdienen met digitale verkopen | Gamer.nl

EA wil als eerste 3 miljard verdienen met digitale verkopen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Riccitiello liet weten dat EA op dit moment behoort tot een van de weinige bedrijven die in een jaar boven de één miljard dollar aan verkochte digitale producten komt. Hij stelt dat het bedrijf dit in de komende twee of drie jaar mogelijk al kan uitbreiden naar drie miljard. 

Een van de merken die daarvoor kan zorgen, is The Sims, waarvoor onlangs de Facebook-game The Sims Social werd gelanceerd. Deze wist in iets meer dan een maand ruim 53 miljoen actieve gebruikers aan zich te binden, waarmee het concurrent Zyngas FarmVille voorbij is gegaan. 

Riccitiello praat in het interview ook over hoe het er voor EA drie jaar geleden heel anders uitzag. Hij noemt deze periode "een bijna-doodervaring. We waren ooit een enorm succes in de [Redwood Shores]-vallei, maar dat sloeg ineens helemaal om."

  


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou