Met het verminderen van het aantal uit te geven titels zet EA een trend door die het al enkele jaren heeft ingezet. Zo verschenen in 2009 nog meer dan zestig titels onder het label van de uitgever. Riccitiello schat zelfs in dat het bedrijf het aantal titels in de toekomst nog verder zal verlagen. "Ik denk niet dat het zo laag zal gaan als tien, vijftien of zelfs minder dan twintig titels, maar er is waarschijnlijk een aantal tussen de lage en hoge twintig dat precies goed is," aldus Riccitiello. Het bedrijf hoopt hiermee na tegenvallende financiële jaren weer voldoende winstgevend te worden en met de hernieuwde focus betere games te kunnen maken.

De mededeling volgt na het laten vallen van enkele grote titels door de uitgever. Zo werd de basketballgame NBA Elite 11 vlak voor het verschijnen in de winkels geannuleerd en zal EA ook Rock Band-ontwikkelaar Harmonix niet overnemen, waardoor de muziekgame mogelijk verdwijnt.

Digitaal
Naast investeren in betere kwaliteit wil EA zich ook meer gaan richten op digitale en mobiele games. Het afgelopen jaar zijn de inkomsten vanuit die sector met dertig procent toegenomen bij de uitgever, resulterend in vijftien procent van de inkomsten. Dit financiele jaar verwacht EA bovendien een zelfde groeipercentage in die sector te zien. Opvallend genoeg wijkt EA hiermee sterk af van grote concurrent Activision, dat onlangs meldde niets te zien in mobiele en sociale games. Hoeveel mobiele titels EA naast de vijfendertig normale games zal gaan uitgeven is niet bekendgemaakt.