Nieuws

EA werkt aan patch om grafische bug in PS5-versie Dead Space op te lossen

Het probleem zou zich voordoen vanwege Virtual Super Resolution

Geschreven door Michel Musters op
De PlayStation 5-versie van de pas uitgekomen Dead Space-remake heeft te kampen met een grafische bug. EA Motive Studio werkt aan een patch.

Dat meldt de ontwikkelaar op Reddit, waar gamers klagen over de bug. Het probleem in kwestie lijkt te zijn ontstaan na het uitkomen van de patch die op releasedatum is uitgebracht en haalt voor sommige spelers de resolutie van de game ver omlaag, waardoor het geheel erg gepixeleerd oogt.

Het probleem lijkt gerelateerd te zijn aan Virtual Super Resolution. De patch moet pc-gamers ook de mogelijkheid bieden om deze techniek uit te zetten. VSR maakt het mogelijk om games op hogere resoluties af te spelen en schaalt de resolutie vervolgens naar wat er door het scherm van de speler wordt ondersteund.

Diverse gamers op Reddit hebben inmiddels melding gemaakt van het probleem. Velen geven aan te stoppen met het spelen van de game tot het probleem is opgelost. Wanneer de patch precies moet uitkomen is op moment van schrijven nog niet bekend.

De remake van Dead Space is sinds afgelopen vrijdag beschikbaar op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. De game vertelt hetzelfde verhaal als het origineel over Isaac Clarke, die op een mijnschip tegen de bizarre Necromorphs vecht en intussen zijn vriendin Nicole probeert te vinden. Uniek in vergelijking met het origineel is dat het spel als één doorlopend geheel gespeeld kan worden, zonder laadschermen of andere onderbrekingen, en dat het hoofdpersonage nu ook kan praten.

Dit artikel delen:

Lees meer

Worstelaar Thea Trinidad is commentator in Street Fighter 6 Makers Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning werken aan grote THQ Nordic-franchise
2

Reacties op: EA werkt aan patch om grafische bug in PS5-versie Dead Space op te lossen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  DarkSlide.nl

  • 30 januari 2023 12:57
  Ik vond het al raar waardoor ik de performance mode heb uitgezet, dan valt het wel mee. Verder is de remake wel heel goed. Lang geleden dat ik een EA game gekocht heb en zo aan het genieten ben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 30 januari 2023 13:09
  @DarkSlide.nl Ik geniet ook. Wat een geweldige game is dit. En qua EA game de vorige was it takes two waar ik zo van genoot. Verder speel ik hem op Xbox en heb ik nergens last van

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.