EA werkt aan anti-cheatsysteem voor pc-versie Fifa 23

EA werkt aan anti-cheatsysteem voor pc-versie Fifa 23

Electronic Arts werkt aan een anti-cheatsysteem op kernelniveau voor de pc-versie van Fifa 23.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd. Fifa 23 komt eind deze maand uit en tegelijkertijd zal op pc 'EA AntiCheat' (EAAC) beschikbaar komen. Het systeem is door EA zelf ontwikkeld. Op die manier moeten zowel pc- als consolegamers beschermd worden tegen pc-cheaters. Volgens het bedrijf moet EAAC niet de gameplay aantasten en blijft ook de privacy van spelers gewaarborgd.

Logischerwijs is het de bedoeling dat EA na de release van Fifa 23 het anti-cheatsysteem voor andere toekomstige games met online opties in gaat zetten. Activision bracht vorig jaar al een anti-cheatsysteem op kernelniveau uit voor de Call of Duty-franchise, genaamd Ricochet. Volgens het bedrijf is er sinds de release van dat anti-cheatsysteem een daling in cheaters waarneembaar.

Fifa 23 is vanaf 30 september beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Google Stadia en pc. Op de Nintendo Switch verschijnt een 'Legacy Edition' met slechts minimale vernieuwingen, waaronder de vrouwenvoetbalcompetities.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Prima, als ze daar mee maar niet de modding community dwars gaan zitten.

0

Aanbevolen voor jou