Mensen met een jaarabonnement kunnen volgens het document rekenen op extra content en functies. Zo krijgen abonnees korting op downloadbare content voor games van EA Sports en kunnen ze bepaalde downloadbare extra's voor een game kostenloos meenemen naar een volgend deel. Ook zouden leden toegang krijgen tot exclusieve downloadbare content en gratis content ontvangen.

Verder wordt deze gamers de mogelijkheid geboden om games te downloaden tot een week voordat ze in de winkels liggen, krijgen ze een in-game badge die hun abonneestatus weergeeft en krijgen ze toegang tot functies die de "EA Sports-ervaring uitbreidt naar PC en internet". Gameseries die in het document worden besproken zijn FIFA, Madden NFL, NCAA Football, NHL, Tiger Woods PGA Tour en SSX.

Enquête

In het gelekte document zegt EA Sports dat er nog geen prijs is vastgesteld. In een online enquête van de uitgever wordt echter gesproken over twee abonnementsvormen die ergens tussen de 10 en 24 euro per jaar zullen gaan kosten. De abonnementen verschillen dan op het gebied van de extra's die ze bieden. Zo krijgt iemand met een duurder abonnement een game een paar dagen eerder dan iemand met het goedkope abonnement.