EA werkt aan 3 tot 5 nieuwe IP's voor next-gen | Gamer.nl

EA werkt aan 3 tot 5 nieuwe IP's voor next-gen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik kan je vertellen dat er tu en de drie en vijf nieuwe IP's zijn waaraan we werken, die we overwegen voor de volgende generatie spelcomputers", vertelt Gibeau. "Sommige daarvan komen mi chien uit, andere mi chien niet."

"De introductie van nieuwe hardware van (Nintendo, Sony en Microsoft) maakt het voor ons mogelijk om een aantal nieuwe IP's te proberen, omdat het de betere tijd is om het te doen, aangezien je echt nieuwe ideeën kunt verkennen en andere dingen kunt doen."

Gibeau legt uit dat het lanceren van een nieuw IP veel risico's met zich meebrengt en een grote investering. Volgens hem is het logisch om dat te doen bij een nieuw generatie spelcomputers, omdat dat nieuwe kansen brengt en is het eveneens logisch dat er bij de huidige generatie nog vooral vertrouwd wordt op reeds bestaande gamemerken.

Gibeau benadrukt het belang van nieuwe IP's: "Als je een studio-organisatie leidt is het moment dat je stopt met het creëren van nieuwe IP's het moment dat je organisatie sterft. Want je moet blijven innoveren en nieuwe dingen proberen. En mensen binnen de organisatie willen nieuwe dingen doen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou