EA: 'weghalen Crysis 2 van Steam niet onze beslissing' | Gamer.nl

EA: 'weghalen Crysis 2 van Steam niet onze beslissing' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Met dat andere platfom wordt waarschijnlijk EA's eigen Origin bedoeld, dat onlangs werd gelanceerd. Eerder werd vermoed dat de uitgever Crysis 2 van Steam zou hebben gehaald om de titel exclusief te maken voor Origin. Het spel was echter nog wel gewoon verkrijgbaar op vergelijkbare platformen als Direct2Drive, Gamersgate en Gametron.

De officiële verklaring van EA luidt als volgt: "Het is jammer dat Steam Crysis 2 heeft verwijderd uit zijn aanbod. Dit was geen besli ing van EA of een gevolg daarvan. Steam heeft een aantal bedrijfsvoorwaarden ingesteld waaraan ontwikkelaars zich moeten houden, in de hoop verkopen te genereren binnen de service. Veel daarvan worden niet door andere online distributieservices gehandhaafd."

"Helaas heeft [ontwikkelaar] Crytek een overeenkomst met een andere aanbieder, die conflicteert met de nieuwe regels van Steam en daarmee heeft geleid tot de verwijdering van Crysis 2." EA laat tot slot weten dat de game beschikbaar blijft via andere downloaddiensten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou