EA: 'We maakten veel mensen boos met Army of Two' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Uitgever Electronic Arts heeft toegegeven dat het met de eerste Army of Two veel mensen boos heeft gemaakt. Dit komt doordat het spel zich afspeelde in Afghanistan en Irak waar twee huurlingen al grappenmakend voor geld terroristen vermoordden.De baas van EA Montreal, Alain Tascan, geeft nu toe dat het ongepast is dat het team destijds een lollig bedoeld spel maakte in een omgeving waar echte troepen werden gedood. "Het probleem was dat we dachten dat als je een bepaald type persoon aan het lachen kunt maken, dat je dan iedereen aan het lachen kunt maken. De waarheid is dat je om alles kunt lachen, maar niet met iedereen.""Mensen vonden het ongepast dat de game, die bestaat uit het ombrengen van terroristen voor geld en achteraf erom juichen en grappige dingen zeggen, zich op een plek afspeelt waar echte soldaten sterven. Linkse mensen dachten dat we rechts waren, rechtse mensen dachten dat we links waren. We maakten een hoop mensen boos."

Bruce Willis

Voor de opvolger, The 40th Day, heeft het ontwikkelteam het overdreven gedrag van het huurlingenduo op de schop genomen. Dit omdat veel mensen zich er teveel op focusten en zo werden afgeleid van de gameplay zelf. Volgens Alain Tascan is de nieuwe Army of Two overigens nog steeds grappig, maar de stijl van de lol is "meer Bruce Willis dan Steven Seagal".
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou