EA: 'We kijken liever vooruit dan dat we remakes uitbrengen' | Gamer.nl

EA: 'We kijken liever vooruit dan dat we remakes uitbrengen' | Gamer.nl

Uitgever Electronic Arts richt zich liever op het uitbrengen van nieuwe games, in plaats van het uitbrengen van oudere titels als remake of remaster. Dat meldt EA's COO Peter Moore aan IGN.

"Het voelt alsof [andere uitgevers] games opnieuw uitgeven omdat ze geen nieuwe ideeën meer hebben", aldus Moore over de populariteit van remasters en remakes. "Remakes, omdat wie we zijn, en omdat we zo'n breed portfolio aan franchise hebben... als je dat bij elkaar optelt, zou ik niet weten waar we de tijd vandaan halen om remakes te maken. We zijn een bedrijf dat vooruit kijkt."

Moore begrijpt echter wel dat veel bedrijven remasters uitgeven. "Remakes zijn voor veel bedrijven een manier om omzet omhoog te krijgen. Het kost minder, het is een franchise die al bestaat, die je opnieuw kunt verpakken, en dat is prima. We doen dat hier niet. Het is niet onze cultuur."

Sinds de lancering van de Xbox One en PlayStation 4 zijn diverse games opnieuw uitgegeven, vaak met verbeterde graphics en later uitgegeven downloadbare content op disk. Bekende voorbeelden zijn Uncharted: The Nathan Drake Collection en Halo: The Master Chief Collection

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou