EA: 'We geven Mirror's Edge en Dead Space niet op' | Gamer.nl

EA: 'We geven Mirror's Edge en Dead Space niet op' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Parkour in een eerstepersoons aanzicht is leuk, maar de uitwerking van Mirror's Edge viel om het bot te zeggen tegen", aldus Gibeau in een interview met Develop. "Er waren problemen met de moeilijkheidsgraad, het verhaal en er was geen multiplayer. We hebben geleerd dat als we lef willen tonen met een nieuw concept, we er zo veel mogelijk voor moeten gaan in de ontwikkeling."

Dead Space

Ook over Dead Space uit Gibeau kritiek. "We verdienden er geld aan, maar de game voldeed niet aan onze verwachtingen. We hadden het gevoel dat deze IP een gevoelige snaar raakte, en met gewenste kwaliteit, maar het miste een multiplayer. Dus toen we aan het vervolg gingen werken, keken we naar hoe we het beter konden maken, hoe we het verhaal sterker konden maken, hoe we [hoofdpersonage] Isaac meer als een personage neer kunnen zetten, hoe we deze game online succesvol maken."

Dead Space 2 verschijnt op 27 januari voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Waar het eerste deel zich op een verlaten ruimteschip afspeelde, zal Dead Space 2 op een ruimtestation plaatsvinden. Een vervolg op Mirror's Edge is nog niet aangekondigd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou