EA: 'We blijven oude franchise nieuw leven inblazen' | Gamer.nl

EA: 'We blijven oude franchise nieuw leven inblazen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Gibeau zijn er nog tal van franchise die een comeback waard zijn, ook al beschouwt hij Syndicate als "een genomen risico dat niet loonde". Dat weerhoud hem er naar eigen zeggen niet van om "in de bibliotheek te kijken en om te zien wat er is en mi chien sommige franchises terug te brengen in de volgende generatie".

Het vorige jaar verschenen SSX had een "zeer succesvolle lancering", en de "innovatie op het gebied van online-gaming" toonde volgens hem aan dat het zinvol was om de franchise terug te brengen. "Het was goed gedaan en daar ga je waarschijnlijk meer van zien in de toekomst." Hij zegt dat er meerdere franchise zijn waar hij constant aan denkt, zo noemt hij Command & Conquer en Sim City. Van die laatste is een nieuwe game in de maak.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou