EA vraagt Alpha Centauri-merknaam aan | Gamer.nl

EA vraagt Alpha Centauri-merknaam aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het verzoek bestaat uit twee aanvragen, een voor het gebruik van Alpha Centauri als een "entertainmentservice, met name het creëren van een online computerspel" en een voor "computerspel-software". Sid Meier's Alpha Centauri is een strategiegame ontwikkeld door Firaxis Games en uitgegeven door EA. De game verscheen verscheen in 1999.

Na dit deel is er op een uitbreiding genaamd Alien Cro fire niets meer van de serie vernomen. Een van de drijvende krachten achter de game, Sid Meier, werkt nog altijd bij Firaxis. De studio is echter sinds 2005 onderdeel van 2K Games. De tweede belangrijke man achter Alpha Centauri, Brian Reynolds, werkt op dit moment voor EA aan Kingdoms of Amalur: The Reckoning. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou