EA verliest zaak om SSX.com | Gamer.nl

EA verliest zaak om SSX.com | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De uitgever had de zaak aangespannen om de rechten te verkrijgen op de domeinnaam SSX.com, dat het wil gebruiken voor zijn SSX-snowboardfranchise. EA argumenteerde dat Abstract Holdings International onheus gebruikmaakte van het domein door het kortstondig plaatsen van betaaladvertenties gerelateerd aan videogames.

De registrant  gaf toe dat het een tijd niet op juiste wijze gebruik heeft gemaakt van het domein, maar voegde daar aan toe dat het domein niet met zulke intenties gekocht is. SSX.com was gekocht als onderdeel van een compleet pakket aan domeinnamen waarvoor Abstract Holdings zo'n 156 duizend euro heeft betaald.

Het panel van de National Arbitration Forum oordeelde dat, hoewel de gedaagde meer moeite had moeten steken in het uitzoeken of de naam SSX ook gebruikt wordt als merk- of bedrijfsnaam, Electronic Arts met dit bewijs alleen geen zaak heeft om zich de domeinnaam toe te eigenen. Volgens het panel heeft de registrant een legitieme intere e in het domein.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou