Spelers worden in Dungeon Keeper gevraagd om een beoordeling te geven, maar daarbij biedt het spel slechts twee mogelijkheden: vijf sterren of één tot vier sterren. De vraag wordt begeleid met de tekst "vijf sterren-beoordelingen van jullie helpen ons de game te voorzien van gratis updates."

Wanneer de speler kiest voor de optie één tot vier sterren, verschijnt er een scherm waarin gevraagd wordt of de speler feedback wil sturen naar de ontwikkelaar om het spel beter te maken. Daadwerkelijk een lagere beoordeling dan vijf sterren geven is in de app zelf niet mogelijk.

Dit kan wel door eerst voor vijf sterren te kiezen en vervolgens in de App Store of via Google Play Store deze beoordeling weer aan te passen. Spelers kunnen ook direct via deze digitale winkelkanalen een lagere beoordeling geven.

Reactie van EA

Ontwikkelaar EA Mythic reageerde eerder op de vele klachten die het spel ontvangt over de vermeende noodzaak tot in-game aankopen. Producent Jeff Skalski wuift de kritiek weg door te stellen dat er volgens de statistieken een grote groep spelers is die het spel wel leuk vindt. "Een van de belangrijke punten qua data waar we naar kijken zijn onze winkelbeoordelingen en (het downloads. Ten tijde van zijn uitspraken stond de waardering op vier van de vijf sterren in de App Store en op vierenhalf van de vijf in de Google Play Store. 

Lees ook onze recensie van Dungeon Keeper.