Hoogtepunten: EA verandert naam van Fifa-serie naar EA Sports FC

Hoogtepunten: EA verandert naam van Fifa-serie naar EA Sports FC

Vanaf juli 2023 zullen nieuwe voetbalgames van EA niet meer Fifa heten, maar EA Sports FC. Dit vanwege een einde aan de deal tussen voetbalorganisatie Fifa en EA.

Dat maakt EA bekend. “Volgend jaar zal EA Sports FC de toekomst van voetbal van EA Sports worden. Samen met onze 300+ licentie-partners zijn we er klaar voor om wereldwijde voetbalervaringen naar nieuwe hoogtes te brengen”, luidt het op de EA-website.

Ondanks de naamsverandering zal er wat betreft spelmodi en -inhoud niets veranderen, benadrukt de ontwikkelaar. “Dezelfde geweldige ervaringen, modi, competities, toernooien, clubs en atleten zullen erbij zijn. Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs en Volta Football zullen er allemaal bij zijn.”

Ook de namen van clubs en spelers blijven in stand, zo zegt EA. “Ons unieke licentieportfolio van meer dan 19.000 spelers, 700 teams, 100 stadions en 30 competities, waar we al decennia in investeren, zullen erbij zijn, alleen in EA Sports FC. Daarbij horen exclusieve partnerdeals met de Premier League, LaLiga, Bundesliga, Serie A en de MLS, en in de toekomst nog meer.”

Dit jaar zal er nog een Fifa-game uitkomen, namelijk Fifa 23. Daarin zal ook het WK Voetbal verwerkt worden. Het is nog onduidelijk of de breuk met Fifa consequenties heeft voor toekomstige WK’s en EK’s in het voetbalspel. 

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bekt ook heel lekker. Zullen we een potje eafc doen?

0
test

@MissMeNL ja heh, is echt over nagedacht :/

0
test

"Ondanks de naamsverandering zal er wat betreft spelmodi en -inhoud niets veranderen, benadrukt de ontwikkelaar. " Ah gelukkig maar, dat is immers al 25 jaar hun succesformule.

0

Aanbevolen voor jou