Nieuws
Fifa 19

Update: EA uit zorgen over Ronaldo in verband met verkrachtingszaak

Voetballer beschrijft zaak als 'fake news'

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Uitgever en ontwikkelaar EA heeft zijn zorgen geuit over voetballer Cristiano Ronaldo in verband met een verkrachtingszaak. Dit meldt Eurogamer na een ontvangen email van een EA-woordvoerder.

Update: Volgens verschillende bronnen is Ronaldo ook verdwenen van de EA-website. Een trailer met de voetballer in de hoofdrol zou ook verdwenen zijn.

fifa 19

In de betreffende email doet de woordvoerder vermoeden dat EA Ronaldo gaat laten vallen als cover-ster voor de populaire voetbalgame. Er wordt in ieder geval zorgen geuit omtrent het verschenen bericht over de Portugees in de Duitse krant Der Spiegel.

"We hebben het zorgwekkende bericht gezien waar details over de aantijgingen tegen Cristiano Ronaldo worden besproken. We houden de situatie nauwlettend in de gaten met de verwachting dat cover-atleten en -ambassadeurs zich op een manier gedragen die in lijn staat met de waarden van EA", aldus de EA-woordvoerder.

Cristiano Ronaldo raakte kort geleden in opspraak nadat hij werd beschuldigd van het verkrachten van Kathryn Mayorga in Las Vegas in 2009. Ronaldo ontkent alle beschuldigingen en omschrijft het als 'fake news'.

Fifa-fans hebben opgemerkt dat de banner met Ronaldo op het Twitter-kanaal van EA veranderd is naar een afbeelding met het Fifa-logo in combinatie met gecombineerde review-cijfers. Echter zegt de woordvoerder van EA in dezelfde email deze afbeeldingen regelmatig te wijzigen voor marketing-doeleinden.

Fifa 19

Naast EA heeft ook Nike zijn zorgen geuit over de aanvaller van Juventus. "Wij zijn erg bezorgd over de aantijgingen en zullen verdergaan met het nauwlettend in de gaten houden van de situatie," zo liet het bedrijf weten.

Kort geleden werd bekend dat Ronaldo buiten de selectie was geplaatst van nationale elftal van Portugal. Zo mist Ronaldo de Nations League-wedstrijd tegen Polen en de oefenwedstrijd tegen Schotland. Echter zegt Juventus via Twitter de aanvaller te blijven steunen.

Op Twitter zegt Ronaldo alle beschuldigingen te ontkennen."Verkrachting is een afschuwelijke misdaad dat tegen alles en iedereen ingaat waar ik in geloof. Hoe scherp ik ook ben met het zuiveren van mijn naam, ik weiger dit mediaspektakel te voeden dat gecreëerd is door mensen die zichzelf ten koste van mij willen promoten."

Dit artikel delen:

Lees meer

Film en tv willen steeds meer op games lijken Early Access-content PS4-versie Red Dead Redemption 2 onthuld
52

Reacties op: Update: EA uit zorgen over Ronaldo in verband met verkrachtingszaak

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Shinjite

  • 5 oktober 2018 11:51
  Ik ken de man zelf niet maar heeft mevrouw ook bewijs van de verkrachting want alleen roep toeteren dat je bent verkracht kan de ander persoon, in dit geval deze voetballer flink schade in zijn reputatie.

  Zonder bewijs is het haar word tegen die van hem.
  Als ze echt verkracht is door deze gast mag hij van mij finaal de grond in worden getrapt.

  Zomaar zeggen echter dat je bent verkracht moet ook niet zomaar zonder straf kunnen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • armilo-theus

  • 5 oktober 2018 12:07
  @Shinjite Ja maar helaas leven we in een wereld waar zulke mensen met een hele lichte straf eraf komen. Ik ben benieuwd of dit waar is of niet, maar ik zou het nou ook weer niet gek vinden beroemdheden hebben namelijk soms een steekje los in hun hersenen.

  Maar dit stuk vind ik wel mooi.
  "We houden de situatie nauwlettend in de gaten met de verwachting dat cover-atleten en -ambassadeurs zich op een manier gedragen die in lijn staat met de waarden van EA", aldus de EA-woordvoerder. "

  Sinds wanneer heeft EA waarden xD. Zonder gekkigheid dit is gewoon een standaard norm die iedereen gewoon moet hebben. Je blijft met je poten van iemand af.

  treat others the way u want to be treated.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • garciagarcia

  • 5 oktober 2018 12:40
  @Shinjite
  Ik lees overal dat er documenten schijnen te zijn met hard bewijs. Zo zou Ronaldo een mail hebben gestuurd naar zijn advocaat met de bevestiging dat hij te ver is gegaan? Maar dit is allemaal na een hack boven water gekomen, en dan zal het bewijs wel niet gebruikt mogen worden. Dat hoor je wel vaker toch?

  Ik was er zelf niet bij en heb zelf geen idee wie of wat te geloven. Maar als het echt waar is dan hoort Ronaldo gewoon gestraft te worden en zal dit einde carrière zijn voor hem.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 5 oktober 2018 13:14
  @Shinjite "Zomaar zeggen echter dat je bent verkracht moet ook niet zomaar zonder straf kunnen.'
  Gelukkig is er in Nederland hiervoor wel een straf.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 5 oktober 2018 14:32
  @Shinjite Er zijn natuurlijk altijd wel redenen te bedenken waarom iemand dit verhaal uit de duim zuigt, maar mocht ze daadwerkelijk aangifte doen (en als ze wil dat ie vervolgd wordt dan zal ze dat moeten doen) en het blijkt niet waar te zijn dan zou dat een valse aangifte zijn en daar staat volgens mij een behoorlijke straf op.
  Het lastige aan dit soort aantijgingen is dat het slachtoffer en de dader op een andere manier tegen het incident aankijken. Vaak wordt als argument vanuit de dader aangedragen dat het geoorloofd was en dat ie signalen oppikte dat zij het ook wilde. En tot op zekere hoogte was het misschien ook wel zo, maar veranderde de vrouw in kwestie zich van gedachten.
  Hoe dan ook mocht Ronaldo inderdaad haar gedwongen hebben hiertoe dan mag ie keihard gestraft worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • denver

  • 6 oktober 2018 13:13
  @Shinjite Je weet dat er een e-mail is waarin Ronaldo het toegeeft aan zijn advocaat?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • SuperDre

  • 6 oktober 2018 17:23
  @denver een e-mail die op internet is verschenen nadat de beschuldigingen zijn geuit…. Geen bevestiging dat het echt is… Ja, heel betrouwbaar…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • SuperDre

  • 6 oktober 2018 17:16
  @Shinjite je vraagt je dan wel af waarom de vrouw pas 9 jaar later hiermee komt en niet al indertijd aangifte bij de politie heeft gedaan, of alsnog.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Witty1889

  • 7 oktober 2018 09:15
  @SuperDre Alleen heeft ze 9 jaar geleden wel degelijk aangifte gedaan, er is een schadevergoeding betaald en een zwijgcontrwct opgesteld. Bovendien is het verhaal als eerste naar buiten gebracht door Der Spiegel, een van Duitslands grootste kwaliteitskranten. Zij publiceren echt niet zomaar pulpverhalen zonder te factchecken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • RidgeRazor

  • 5 oktober 2018 12:08
  Het blijft een lastig grijs gebied, met vrijwel altijd dezelfde stappen.

  - X beschuldigt Y van grensoverschrijdend gedrag via de media.
  - Y ontkent.
  - Het 'volk' kiest partij.
  - Het verhaal van X krijgt exposure (logischerwijs gaat de meeste aandacht naar diegene die op dat moment het slachtoffer lijkt).
  - X krijgt het niet voor elkaar om eerder genoemd gedrag te bewijzen met politie/justitie.
  - Zaak verwaterd langzaam en maakt weer plaats voor een nieuwe.
  - Y blijft over met alle beschuldigingen, represailles en gevolgen van dien.

  Dit is hoe ik het meestal zie gebeuren. Bijna altijd zal X ook echt een slachtoffer zijn en zie ik niets liever dan dat de daders een gepaste straf krijgen, die misschien eerder dachten onaantastbaar te zijn. Het schept echter ook een precedent. Mensen met kwade bedoelingen zien wat ze kunnen veroorzaken met beschuldigingen die niet per se bewezen hoeven te worden. Daarom zal het altijd belangrijk zijn dat we ons aan het legaliteitsbeginsel houden.

  Helaas wilt iedereen graag zo snel mogelijk partij kiezen, terwijl we beter even neutraal kunnen afwachten. Die Tweets van Juventus vind ik dan ook weer echt belachelijk. Zeggen dat Juventus alleen maar goede ervaringen met Ronaldo heeft is een drogreden en of iets 1, 5 of 10 jaar geleden is, veranderd in principe weinig aan de ernst van de daad.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 5 oktober 2018 14:33
  @RidgeRazor Volgens mij is het niet zo grijs, als de vrouw duidelijk aangeeft dat het tegen haar zin is dan moet ie met zijn poten van haar afblijven. Duidelijk zat. En wat het 'volk' daarvan vindt is niet belangrijk, daar zijn wetten voor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Phobia

  • 5 oktober 2018 15:24
  @fonsrutte onderschat de kracht van de publieke opinie niet.
  Ongeacht of het wel/niet waar is, zal er toch altijd een stigma rond hem blijven hangen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • RidgeRazor

  • 5 oktober 2018 15:52
  @fonsrutte

  "als de vrouw duidelijk aangeeft dat het tegen haar zin is dan moet ie met zijn poten van haar afblijven."

  100% mee eens, dit staat wat mij betreft ook niet ter discussie. Ik bedoel grijs gebied omdat het heel vaak niet duidelijk is wat er echt gebeurd is, wat niet en wat de intenties waren/zijn van beide partijen. Nogmaals, ik ben het met je eens dat nee = nee betekent, daar is geen discussie over mogelijk.

  Verder, als je denkt dat het niet belangrijk is wat het volk denkt, dan verwijs ik naar Lili en Howick. Hier heeft namelijk het volk en de media aandacht ervoor gezorgd dat ze niet zijn uitgezet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • denver

  • 6 oktober 2018 13:18
  Dat is hetzelfde als zeggen dat het volk bepaalt wie er in de Tweede Kamer komen. Het klopt wel, maar heeft natuurlijk niks met deze verkrachtingszaak te maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • watashi wa maurice desu.

  • 5 oktober 2018 18:10
  @fonsrutte

  En wat nou als zij wel met hem wilde, en dan nu ineens na jaren zegt dat zij dat niet wilde en dat hij haar heeft geforceerd.
  Dan is het haar verhaal tegen dat van hem.
  In zekere zin heeft hij dan niks fout gedaan maar omdat ook als bewijs hard te maken is lastig. Want het staat nergens op papier wie met wie doet en of tegen wil in of niet.
  En dan is die publieke opinie sterker dan de wet.
  Oftewel zelfs als word hij vrijgesproken er zullen altijd mensen zijn die dan wijzen en zeggen dat hij er toch vast wel wat mee te maken had want waar rook is is vuur.
  Veel mensen willen niet zien dat sommige rook en vuur van 1 persoon af kwam en dat het puur laster was.
  Meeste mensen geloven bijna altijd het zielige verhaal.
  En nooit de tegenstander die simpel ontkent.

  Kijk ik ben het eens, dat als Ronaldo dit deed, dat hij dan alles mag verliezen wat hij heeft opgebouwd.
  Ik heb geen medelijden met iemand die dat deed.
  Wel medelijden met mensen die onschuldig zijn maar schuldig gemaakt.

  Dus we zullen zien.
  Ik snap wel dat EA het bu even afkijkt want dit soort berichten is niet handig als hun verkoop eronder lijd. En niemand koopt een game met een verkrachter op de hoes.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • soccerroos

  • 5 oktober 2018 12:24
  Goedkoop punten scoren doet ea hiermee.
  Ze naaien zelf al hun klanten. Enige waar ea zich zorgen om maakt is geld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • rpenning

  • 5 oktober 2018 12:42
  @soccerroos echt he we worden elk jaar geraped door ea dus ronaldo moet het nieuwe gezicht van ea worden XD

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Swieb

  • 6 oktober 2018 16:14
  @rpenning

  Wat EA doet is geen verkrachting (vraag maar aan iemand die daadwerkelijk verkracht is), omdat we er zelf voor kiezen om elk jaar weer games van EA te kopen. Als je toch een vergelijking wilt gebruiken (die onbedoeld het leed van het slachtoffer bagatelliseert), kies dan voor iemand die bij diens mishandelaar blijft, omdat "Hij/zij het echt niet zo bedoelt".

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • SuperDre

  • 6 oktober 2018 17:26
  @soccerroos EA naait helemaal niemand. Je kiest er zelf voor om hun producten te kopen, en andere publishers zijn exact hetzelfde.. waar die blinde haat jegens EA vandaan komt is mij een raadsel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • bigds9fan

  • 7 oktober 2018 01:41
  @SuperDre hoe vrij deze keuze is vraag me af. De meeste mensen kopen de game omdat hun vrienden die ook kopen en ze mee moeten kunnen.

  De haat komt omdat ze de grondstoffen van de aarde opofferen om een update bestand te slijten voor 60 Euro.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.