Electronic Arts is in haast alle genres thuis, maar wat men nog mist is een cast van unieke, eigen game-karakters. Hier zal echter spoedig verandering in komen, want EA en Marvel hebben de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van een nieuw vechtspel met superhelden dat de naam Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects zal gaan dragen. In dit spel nemen de bekende Marvel superhelden, zoals Spiderman en de X-Men, het op tegen nieuwe creaties die door de mensen van EA bedacht zijn.

De EA superhelden komen dus niet uit de bestaande EA games, omdat die meestal niet echt karakter-gericht zijn. De nieuw bedachte karakters kunnen zich, als we EA mogen geloven, echter meten met de originaliteit en veelzijdigheid van de gerenomeerde Marvel helden. De inspiratie van de superhelden komt uit diverse andere comics en het achtergrondverhaal achter de helden is door de mensen van Marvel bedacht.

Marvel Nemesis wordt een 3D vechtspel waarin interactie met het decor een grote rol speelt, in de stijl van Super Smash Bros. en War of the Monsters. Elke superheld kan met zijn eigen krachten, met decor op een andere manier manipuleren. Ook de manier van vechten is niet geheel volgens klassieke beat 'm up stijl, maar zou iets toegankelijker moeten zijn maar tegelijkertijd dezelfde diepgang moeten hebben. Meer over het spel, dat deze herfst voor PS2, Xbox en GameCube zal verschijnen, lees je hier.