EA stelt zich niet kandidaat als koper Harmonix | Gamer.nl

EA stelt zich niet kandidaat als koper Harmonix | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We hebben nog steeds niet heel veel krediet [bij investeerders]. Als we ons gaan richten op dingen die gisteren intere ant waren, wordt het vrij lastig om hen er nog van te overtuigen dat het morgen allemaal beter zal gaan", aldus Riccitiello, die wel vindt dat het theoretisch een goed idee is om Harmonix in te lijven. "Maar ik weet zeker dat er een slimme investeerder naar voren zal treden die dat risico wel durft te nemen. Het komt vaker voor dat zoiets fout gaat, dan dat het uiteindelijk een gouden zet blijkt te zijn", voegt hij hieraan toe. 

Eerder deze maand liet het moederbedrijf van Harmonix, Viacom, weten dat het de studio van de hand ging doen. Een koper heeft zich vooralsnog niet gemeld. Ook de reden voor het verkopen van de studio is niet bekend, al wordt vermoed dat de oorzaak ligt in de teruglopende populariteit van muziekgames.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou