EA stelt Madden NFL 21-trailer uit uit solidariteit met Amerikaanse protesten

EA stelt Madden NFL 21-trailer uit uit solidariteit met Amerikaanse protesten

Electronic Arts was van plan om vandaag een trailer van Madden NFL 21 te tonen. Uit solidariteit met de Black Lives Matter-protesten heeft het bedrijf besloten dat niet te doen.

Het bedrijf plaatste een officiële statement op Twitter, waarin het meldt dat het zich liever richt op acties die kunnen bijdragen aan het veranderen van de "onrechtmatige behandeling en systematische vooroordelen die het land en de wereld plagen". Hoe het bedrijf dat gaat doen, is nog niet bekend. Ook andere techbedrijven hebben zich op social media uitgelaten over de situatie, waaronder Sony.

De afgelopen dagen werd in verschillende steden in de VS geprotesteerd, nadat Amerikaan George Floyd overleed tijdens een hardhandige arrestatie. Een agent drukte minutenlang een knie op zijn keel. Volgens demonstranten was dit het zoveelste voorbeeld van racisme van agenten tegen zwarte Amerikanen. Ook in andere landen vinden protesten plaats - waaronder vanavond op de Dam in Amsterdam.

Het is niet duidelijk of de protesten, die vooral 's avonds in de Verenigde Staten tot gewelddadige situaties leiden, meer invloed gaan hebben op aankomende aankondigingen en onthullingen in de game-industrie. EA heeft op 11 juni een EA Play-evenement gepland, en verwacht wordt dat er de komende weken sowieso veel aankondigingen ter vervanging van E3 op de planning staan. Sony zendt aanstaande donderdag daarnaast een livestream uit waarin meer details wordt gegeven over de PlayStation 5.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

We weten allemaal dat dit niet de echte reden is..

0
test

@Ragpost wat is dan de echte reden?

0
test

@Ragpost Er zijn tijden om EA te bashen, dit is niet het moment. Of je het er nou mee eens bent of niet.

0
test

@Ragpost Kom maar op met je bronnen? Vreemde actie dit.

0
test

@Ragpost Voor een sport waar het merendeel van de spelers zwart is, zie ik geen enkele andere reden! En vind ik het juist passend en terecht dat EA deze actie onderneemt!

0

Goed om te zien

0

Aanbevolen voor jou