Nieuws
Battlefield V

EA staat open voor crossplay in toekomstige games

En een free-to-play-game in de nabije toekomst?

Geschreven door Pablo Bool op
Tijdens een gesprek met aandeelhouders waar het eerste kwartaal van EA werd besproken, werd gevraagd hoe het online model van Battlefield V eruit gaat zien en hoe deze te vergelijken is met die van Fortnite. Hierin kwam naar voren dat het bedrijf open staat voor free-to-play- en crossplay-functionaliteiten.

Vice President van Investor Relations Chris Evenden zegt tijdens het overleg dat ze open staan voor crossplay in de nabije toekomst. "We kijken naar andere franchises met betrekking tot hoe wij cross-platform play kunnen aanbieden op dezelfde manier dat Fortnite doet, vooral voor titels die veel en diverse spelers hebben," zei Evenden "Het vermogen om de pc-ervaring naar de mobiel te brengen of mobiel naar console kunnen families en vrienden samenbrengen en we denken dat dit een belangrijk onderdeel is van onze toekomst. Verwacht op dat vlak meer van ons in de toekomst."

Eerder heeft Sony gezegd dat het een oplossing gaat vinden voor de grote vraag naar crossplay op de PS4. Veel fans klagen namelijk dat ze worden uitgesloten van crossplay-functionaliteiten bij Fortnite.

Ook wordt gezegd dat EA geïnteresseerd is in free-to-play opties. COO en CFO Blake Jorgensen werd namelijk gevraagd of Battlefield V's battle royale-modus af werd gescheiden van het spel om zo free-to-play beschikbaar te stellen, net zoals Fortnite. Jorgensen zei dat dit niet het geval is, maar hint naar een release waar dit wel het geval zal zijn.

"We zijn geïnteresseerd in experimenteren met free-to-play standalone games die zich mogelijk in het shooter- of een ander genre bevinden, maar ik denk niet dat we op die manier kijken naar Battlefield momenteel."

Battlefield V lanceert 19 oktober 2018 voor de PS4, Xbox One en pc. Een open bèta gaat begin september van start.

Battlefield V

Dit artikel delen:

Lees meer

Treyarch licht drietal wapens Call of Duty: Black Ops 4 uit Vr Vrijdag: De serieuze kant van virtual reality
2

Reacties op: EA staat open voor crossplay in toekomstige games

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  geeMc

  • 27 juli 2018 14:33
  Met shooters ben ik niet echt fan van cross play tussen consoles en pc. Als het zover gaat komen, dan verkoop ik beide mijn PS4 pro en mijn Xbox One X en ga ik terug naar PC gaming. Ik zou 't wel cool vinden om tussen de consoles cross play te zien. Kan ik met nog wat meer vrienden spelen :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mitchmeister

  • 27 juli 2018 21:18
  Laat ze een optie erin doen van Xbox players vs PlayStation players.

  Kunnen de fans van de consoles eindelijk uitmaken wie beter is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.