EA Sports wordt hoofdsponsor van Spaanse voetbalcompetitie

EA Sports wordt hoofdsponsor van Spaanse voetbalcompetitie

EA Sports wordt de hoofdsponsor van La Liga, de Spaanse voetbalcompetitie.

Dat meldt het bedrijf via een persbericht. Daardoor gaat de competitie vanaf seizoen 23/25 La Liga EA Sports heten. De deal beslaat naast de eerste voetbaldivisie ook de tweede divisie, het jeugdtoernooi LaLiga Promises en de esportscompetitie eLaliga.

La Liga is een van de meest toonaangevende competities in Europa, met Spaanse voetbalclubs als Real Madrid en Barcelona. Naast de naamsverandering mag EA door de sponsoring ook overal hun logo's en andere visuele elementen toevoegen. 

Sinds 2016 heeft EA al een marketingdeal met het Britse Premier League lopen, waardoor EA Sports prominent te vinden is op het scherm en op shirts van scheidsrechters tijdens wedstrijden. 

Ondertussen werkt EA aan het later dit jaar te verschijnen Fifa 23. Vanaf volgend jaar gaat de Fifa-reeks echter van naam veranderen doordat de deal tussen EA en Fifa afloopt; de spellen gaan dan EA Sports FC heten.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toepasselijk. Een competitie met deels half failliete clubs gefund door corruptie in leage met EA het slechtste en luiste game bedrijf wat er is.

0
test

Dan zal La Liga wel voorlopig niet in eFootball te vinden zijn

0

Aanbevolen voor jou