EA Sports bestraft cheaters in Fifa Ultimate Team-modus | Gamer.nl

EA Sports bestraft cheaters in Fifa Ultimate Team-modus | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Al tijden hebben Fifa-spelers te maken met cheaters, die bots gebruiken om Ultimate Team coins te verzamelen en te (ver)kopen. Deze coins verzamelen spelers door matches te spelen en met spelers te ruilen. EA zelf verkoopt de coins niet en is dat ook niet van plan. Het verkopen van coins is dus cheaten.

Een nieuw ban-plan bestraft spelers die betrapt worden op het kopen of aanprijzen ervan. De eerste keer wordt de speler gewaarschuwd met een e-mail en in-game bericht. De tweede keer krijgt de speler een gele kaart, waardoor zijn of haar Fifa Ultimate Team club status reset wordt en de Fifa Points teruggedraaid. Bij de derde keer wordt de speler permanent geband van Fifa Online door middel van een rode kaart.

Wie coins verkoopt of bots gebruikt om de coins te verzamelen, krijgt direct een rode kaart, welke inhoudt dat de speler permanent geband wordt van alle EA games online. Het ban-plan gaat met Fifa 15 van start.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou