"Ik weet zeker dat Andrew een inspirerende keuze is van onze raad van bestuur en ik verwacht dat EA deze enthousiast ondersteunt", aldus Larry Probst, executive voorzitter van de raad van bestuur van de uitgever. "Andrew is onze eerste CEO die in een studio heeft gewerkt, wat aantoont hoe creatief en zakelijk hij kan zijn." Probst is op dit moment vervangende CEO, maar hij blijft het bestuur voorzitten.

Wilson nam de leiding over EA Sports over van Peter Moore, die werd gepromoot als COO binnen het bedrijf. Het is niet bekend wie de EA Sports-divisie gaat overzien. "Ik heb enorm veel respect en passie voor deze organisatie en voor de fans wereldwijd", aldus Wilson. "Ik ben erg gemotiveerd om te werken voor onze mensen, onze gamers en onze aandeelhouders in zo'n spannende tijd binnen onze industrie."

Wilson heeft als eerste missie het uitvoeren van het zakenplan voor het fiscale jaar 2014. "We hebben in de eerste helft van dit fiscale jaar veel vooruitgang geboekt en financiële discipline vastgelegd naast de ontwikkeling van fantastische games voor huidige en volgende generatie consoles, mobiel en PC. Maar nu moeten we het afmaken - uitvoeren in het derde en vierde kwartaal en de beloftes die we aan onze fans en aandeelhouders hebben gemaakt, ook echt waarmaken."