Naast EA Sports MMA worden ook de online services van Need for Speed: ProStreet, Burnout: Revenge, The Godfather II, The Saboteur, EA Create, EA Sports Active 2.0, EA Sports Active NFL Training Camp, Spare Parts en de PlayStation Portable- en Wii-versies van FIFA 10 gesloten.

EA geeft aan dat het sluiten van servers van oudere EA-games nooit gemakkelijk is. "Het ontwikkelteam en de operationele medewerkers geven net zoveel om deze games als de klanten die ze spelen. Maar als de games worden vervangen door nieuwere games en als het aantal mensen dat plezier heeft in deze game naar een level, lager dan 1% van alle spelers op alle EA-servers, dan is het niet langer rendabel om deze servers te laten draaien", aldus het bericht van EA. 

Online Pass

De uitgever zegt vervolgens in het bericht dat het de server-medewerkers liever laat werken aan een positieve ervaring voor de 99% van de gamers die de populairdere games spelen. Verschillende spelers hebben op de EA-forums boos gereageerd op de aankondiging.

Ze geven aan dat ze voor games als EA Sports MMA een Online Pass hebben gekocht, een speciale code die nodig is om sommige titels van EA online te spelen. Daarnaast vinden ze die game, die in 2010 verscheen, niet vallen onder de 'oudere' games waar de uitgever over spreekt.