Andere games die hierdoor worden beïnvloed, zijn Battlefield 2: Modern Combat voor Xbox 360, Medal of Honor Airborne voor PlayStation Portable, Medal of Honor Heroes 2 voor PSP en Wii, Nascar 09, NCAA Basketball 10, NCAA Football 10 voor PS3 en Xbox 360, Need for Speed Most Wanted voor PC en Xbox 360, Need for Speed Undercover voor PSP en Tiger Woods PGA Tour 10 voor PSP, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii.

De servers van deze games worden afgesloten op 10 augustus, op 1 oktober volgende de servers van Madden NFL 10 en NHL 10 voor PlayStation 3 en Xbox 360. Ook worden de servers van een aantal demo's afgesloten, waaronder die van Battlefield 2142 voor PC.

Onderhoud

EA sluit de servers, omdat het aantal spelers dat deze games nog online speelt niet meer dan een procent is van het totale aantal spelers dat de uitgever te verwerken krijgt. Volgens de uitgever kost het veel onderhoud om de servers in stand te houden, en zet EA zijn medewerkers liever in om de diensten voor de overige 99 procent van de gamers te verbeteren en verzorgen.

Volgens GameRanger, een Australische partij die game-servers aanbiedt, kloppen de beweringen van EA niet altijd. De aanbieder opende op 7 april zijn eigen servers voor Need for Speed: Most Wanted, nadat EA de servers voor die game had afgesloten. Volgens GameRanger worden er elke dag nog vijfduizend multiplayerpotjes Most Wanted gespeeld op zijn servers.