Electronic Arts heeft, als onderdeel van een interne herstructurering, zijn ontwikkelstudio in Chicago gesloten. Deze studio was onder andere verantwoordelijk voor de Def Jam- en Fight Night-games, alsook Marvel Nemesis. Met het sluiten van de studio komen 146 mensen op straat te staan, een aantal daarvan zal wel de kans krijgen om elders bij EA aan de slag te gaan. De Fight Night-reeks zal worden overgeheveld naar een andere EA Sports-studio, wat er gebeurt met de Def Jam-reeks is nog niet bekend.

De studio is gesloten omdat er niet genoeg winst werd gemaakt. EA werkt met een systeem waarbij alle interne studio's als zelfstandige entiteiten wordt geacht winst te maken. Op deze manier zou de creativiteit binnen de studio's bevorderd worden. De Chicago Studio maakte echter flinke verliezen en zou op zijn vroegst in 2011 winstgevend worden.

Voor Frank Gibeau, hoofd van EA Games, was het een lastige beslissing. "Het sluiten van EA Chicago was één van de moeilijkste beslissingen die ik in mijn carrière gemaakt heb, een beslissing die op geen enkele manier het talent en de toewijding reflecteert van de mensen die er werken." Het sluiten van de studio had eigenlijk al vorige week, bij het bekend maken van de financiële cijfers, bekend gemaakt moeten worden. Toen maakte EA echter alleen bekend dat een studio in Groot-Brittannië dicht moest, omdat er in de Chicago-studio net een medewerker was overleden.