'EA schrapt Star Wars: Battlefront spin-off, twee nieuwe titels in ontwikkeling'

'EA schrapt Star Wars: Battlefront spin-off, twee nieuwe titels in ontwikkeling'

Volgens href="https://kotaku.com/sources-ea-canceled-a-star-wars-battlefront-spinoff-l-1841840704" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Kotaku </a>heeft EA een derde Star Wars-game geannuleerd. Het zou gaan om een Battlefront spin-off met de codenaam Viking.

Viking zelf was volgens zes anonieme ontwikkelaars het product van twee andere geschrapte Star Wars-games: een verhalende game van Uncharted-schrijfster Amy Hennig bij Visceral Games en een openwereldgame bij EA Vancouver. Voor die laatste kwam Viking in de plaats, dat dit najaar moest verschijnen voor de PS5 en Xbox Series X.

Het project was volgens de bronnen echter te ambitieus om dit jaar nog te verschijnen. De game zou zich afspelen in het Star Wars: Battlefront-universum en openwereldelementen bevatten. Burnout-maker Criterion zou EA Vancouver helpen maken om de releasedatum te halen, maar vanwege de afstand tussen de studio's zou de ontwikkeling spaak zijn gelopen. Criterion richt zich momenteel op de Need for Speed-franchise.

Kotaku meldt ook dat er twee nieuwe Star Wars-games in ontwikkeling zijn: een vervolg op het succesvolle Star Wars Jedi: Fallen Order en een 'ongebruikelijke' game bij EA Motive.

In 2013 kreeg Electronic Arts de Star Wars-licentie in handen. Het contract loopt momenteel tot april 2024.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik hoop wel beter dan Jedi fallen order. Ben nu bezig met de game, maar ik zie wel dat het zoveel beter kan.

0
test

"De game zou zich afspelen in het Star Wars: Battlefront-universum" wat is het verschil tussen het battlefront universum en het gewone star wars universum? Ik dacht dat de battlefront games gewoon grote gevechten uit het star wars universum waren.

0
test

@darkmanwls Inderdaad, die zin klopt niet. Star Wars Battlefront is canon net zoals Fallen Order en de films, dit valt allemaal onder het officiële Star Wars universum, er bestaat geen Star Wars: Battlefront universum. Je hebt de Legends universum, maar die is niet canon, ofwel the expanded universe, maar daar vallen games zoals Battlefront en Fallen order niet onder.

0
test

@MelvinChowder ja precies, dat dacht ik dus ook

0

Aanbevolen voor jou