'EA saboteerde release Oddworld: Stranger's Wrath' | Gamer.nl

'EA saboteerde release Oddworld: Stranger's Wrath' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik vind Stranger de beste game die we ooit hebben gemaakt. De release werd gesaboteerd", vertelt Lanning. "Wanneer een grote game uitkomt, vraag dan maar eens wat het marketingbudget is. Als je als uitgever besluit om een game geen marketingbudget te geven, dan bepaal je zijn lot."

Stranger’s Wrath kon wereldwijd op zeer positieve reviews rekenen en staat op recensieverzamelsite Metacritic op een gemiddelde van 88 uit 100, gebaseerd op 65 recensies. De game kon echter niet rekenen op een verkoopsucces. Dit is te wijten aan EA, meent Lanning.

"Zodra we begrepen dat we geen marketingbudget kregen, hadden we geen verwachtingen meer. We zagen ook geen enkele reden meer om nog een andere game voor ze te maken. […] Ons verhaal is niet uniek. Het is een veelvoorkomend verhaal onder ontwikkelaars. Er worden zakelijke besli ingen gemaakt en als gevolg wordt de geldkraan voor de ontwikkelaar gesloten."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou