EA protesteert tegen Trumps afschaffing van immigrantenbescherming | Gamer.nl

EA protesteert tegen Trumps afschaffing van immigrantenbescherming | Gamer.nl

EA reageert fel tegen de afschaffing van het DACA programma onder het beleid van Trump, dat jonge illegale immigranten beschermt tegen deportatie.

Afschaffing van het DACA programma

DACA staat voor Deferred Action for Childhood Arrivals en is een programma dat ervoor zorgt dat jonge illegale immigranten niet zomaar uitgezet konden worden. Daarnaast geeft DACA deze mensen de mogelijkheid een opleiding te genieten en een werkvergunning te krijgen.

Dinsdag heeft de Noord-Amerikaanse regering onder leiding van president Donald Trump aangekondigd dit programma stop te zetten. Het overheidsprogramma heeft zo'n 800.000 immigranten die als kind naar de VS kwamen beschermd. Deze zogenoemde 'dromers' hoeven niet per direct te stoppen bij het bedrijf waar ze in dienst zijn. Illegalen wiens werkvergunning tu en 5 september 2017 en maart 2018 verloopt, kunnen nog een verlenging aanvragen van twee jaar, zolang dit maar vóór 5 oktober gebeurd.

DACA

EA protesteert

Electronic Arts is fel tegen de afschaffing van het immigrantenbeleid, dat ook werknemers van het bedrijf betreft. "EA heeft een klein aantal DACA-werknemers. We werken nauw met deze mensen samen en we zijn van plan om ze op alle mogelijke manieren te helpen," meldt een woordvoerder van de studio aan Kotaku. Zowel Apple als Microsoft hebben op dezelfde manier gereageerd op deze besli ing van de Noord-Amerikaanse regering.

Ook heeft EA een open brief gericht aan president Trump getekend om steun te betuigen tegenover de personen die getroffen zijn door de stopzetting van het DACA programma. In de brief staat vermeld:

"Dromers zijn e entieel voor de toekomst van bedrijven de Noord-Amerikaanse economie. Met deze mensen groeien wij en creëren we banen. Ze zijn deel van de reden waarom wij nog steeds een globaal competitieve voorsprong hebben."

Ook wordt in de brief gepleit voor een meer permanente oplo ing voor de dromers.

EA

Reacties van andere bedrijven

Honderden bedrijven, inclusief Google en Amazon, hebben de bovengenoemde brief ondertekend. Op deze lijst zijn echter EA en Microsoft de enige bedrijven uit de game-industrie. Ubisoft, Activision en Nintendo hebben geen commentaar geleverd op de politieke besli ing in de Verenigde Staten.

Sony staat als lid van de vereniging achter het geluid van Entertainment Software A ociation (ESA) te staat. ESA verkondigt:

"Het concurrentievermogen van onze natie is afhankelijk van het creëren van mogelijkheden voor iedereen. Dat houdt ook in dat we dromers de kans moeten geven om de innovators van morgen te kunnen worden. Federale wetgeving om regels rondom het DACA-programma te behouden past bij onze Amerikaanse normen en waarden en is een gezond beleid wat betreft onze economie en humanitaire perspectieven."

Microsoft

Eerder gaven EA en Take-Two al aan dat het beleid dat Donald Trump voert niet goed is voor de Noord-Amerikaanse game-industrie. Zo wordt er volgens de bedrijven veel buitenlands talent misgelopen en zorgen bezuinigingen op het hoger onderwijs in Noord-Amerika voor een daling in gespecialiseerde profe ionals.

Eerder heeft Trumps regering al het DAPA (Deferred Action for Parents of Americans and Lawful Permanent Residents) stopgezet. Dit programma, dat ouders moest beschermen tegen uitzetting in de VS, werd in 2014 ondertekend door Obama. Het programma is nooit van kracht gegaan, aangezien dit door verschillende partijen werd aangevochten. In dit jaar heeft Trump het programma van voorgoed van de kaart geholpen. DAPA zou ongeveer vijf miljoen illegale ouders hebben geholpen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou