"We weten dat je kortgeleden de positie als general manager van Ngmoco Sweden hebt geaccepteerd", zo leest de brief. "EA is serieus bezorgt over de sollicitaties van zijn werknemers en het mogelijke misbruik van beschermde intellectuele eigendommen en beroepsgeheimen door jou en Ngmoco in schending van je doorlopende plichten aan EA."

EA noemt vervolgens een aantal regels in de brief waar Ngmoco zich aan moet houden. Zo mag er met geen één werknemer van de uitgever gepraat worden over mogelijkheden om werk te verrichten voor Ngmoco, mogen er geen sollicitaties met EA-medewerkers worden gehouden en mag er geen informatie over EA gebruikt worden bij werkbeschrijvingen.

Cousins verliet in maart 2011 EA en begon in juni bij Ngmoco. In september werd de tweede medewerker onthuld: Senta Jakobsen, voormalig chief operating officer van Battlefield-studio EA Dice. De Zweedse studio nam in de daarop volgende maanden nog meer werknemers aan, waaronder andere voormalige werknemers van Dice. De brief werd ook gestuurd naar de oprichter van Ngmoco, Niel Young, die in 2008 EA verliet. Hij verkocht Ngmoco in 2010 aan DeNA voor meer dan 300 miljoen euro.