'EA overweegt Unreal Engine voor Mass Effect-game'

'EA overweegt Unreal Engine voor Mass Effect-game'

Electronic Arts overweegt mogelijk het gebruik van de Unreal Engine voor de volgende Mass Effect-game. Dat melden bronnen van Venturebeat.

"Ik heb via meerdere bronnen bevestigd dat alle opties nog open zijn wat de techniek voor een nieuwe Mass Effect betreft - dat houdt ook het vervangen van EA's eigen Frostbite Engine met Unreal", zegt journalist Jeff Grubb. Ook meldt EA in een vacature voor technical director op zoek te zijn naar werknemers met ervaring met Unreal Engine. 


Eerder verruilde Respawn Entertainments Star Wars Jedi: Fallen Order EA's eigen engine voor die van Epic Games. Mogelijk houdt de uitgever dat succes in het achterhoofd bij de overwegingen voor Mass Effect. 

Momenteel werkt ontwikkelaar BioWare aan een nieuw deel in de Dragon Age-franchise, dat volgens geruchten in 2023 moet verschijnen. De nieuwe Mass Effect-game zou voor later gepland staan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Uh, was het niet zo dat alle eerdere delen ook al de Unreal Engine gebruikte?

0
test

@SuperDre Uh nee. A: Dat lees je toch, B: Simpele google zoekslag en je hebt je antwoord.

0

@Battlestar28 ME1 tm 3 waren gemaakt in UE3, enkel Andromeda en waarschijnlijk 4 gebruiken Frostbite.

0
test

@Battlestar28 Knap dat jij zegt met een simpele google zoekslag dat je het antwoord hebt en toch heb jij het fout. Alleen Andromeda gebruikte Frostbite waardoor we die lelijke gezichten hadden.

0
test

@Battlestar28 Toch mooi geprobeert hoor!

0
test

@Battlestar28 Grote bek en dan zelf fout hebben wat een fail

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Als ze nu de engine nog aan het uitzoeken zijn, dan duurt het minimaal nog wel 3 of 4 jaar voordat die nieuwe ME er komt. Hopen dat de nieuwe Dragon Age tzt goed is. De eerste was destijds echt goed, met veel plezier gespeeld.

0
test

@nemesis1602 Nee hoor, dat hoeft echt niet, veel content wordt eerst in 3D pakketten gemodelleerd en van daaruit geexporteerd naar game engines. Dus het hele proces van ontwikkelen van de modellen/verhaal etc is al rustig onderweg. Maar los van de engine zal het zeker nog wel even duren voordat het spel arriveert.

0

Aanbevolen voor jou