'EA overweegt Battlefield 2042 gedeeltelijk free-to-play te maken'

'EA overweegt Battlefield 2042 gedeeltelijk free-to-play te maken'

Electronic Arts zou overwegen om Battlefield 2042 gedeeltelijk free-to-play te maken.

Dat claimt journalist Tom Henderson. Volgens hem is EA teleurgesteld met hoe de game presteert en "bekijken ze alle opties", waaronder de mogelijkheid om Battlefield 2042 in een bepaalde hoedanigheid free-to-play te maken."

Henderson bracht het gerucht in eerste instantie naar buiten via een tweet, maar heeft inmiddels ook een video uitgebracht waarin hij er dieper op ingaat. Daarin meldt hij dat het waarschijnlijk is dat de Portal-modus free-to-play wordt en dat het hoofdspel wel een betaald product blijft.

Electronic Arts en Dice hebben nog niets bevestigd of ontkend over bovenstaande geruchten. Battlefield 2042 is verkrijgbaar op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. De game werd wisselvallig ontvangen door de pers en spelers, en ook spelersaantallen zouden tegenvallen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Alsjeblieft niet.. ziet het met warzone al met al die hackers. Worden gebanned, maar maken gewoon een nieuw account en beginnen weer. Enige reden dat ik het niet meer speel.

0
test

@Sall3manderWarzone was gratis vanaf het begin. Een game als BF nu, nadat mensen er 70+ euro voor hebben betaald F2P maken is natuurlijk wel een belachelijk idee.

0
test

Ironisch genoeg zijn tegenvallende prestaties de reden dat de game niet aan slaat bij een hoop mensen.

0

@DaVinkie De systeemeisen zijn natuurlijk hoog bij zulke grote en gedetailleerde maps waar je met 128 mensen op speelt. Het tekort aan videokaarten zorgt hier voor problemen maar met iets oudere videokaarten kun je gewoon op 1080p de game goed spelen. Ik denk echter dat heel veel mensen zijn gevallen over de slechte omstandigheden waaronder de game gelanceerd is. Ik heb de game via gamepass geprobeerd en vond het leuk om te spelen alleen de bugs waren soms wel echt vervelend. Ik beschouw mezelf als redelijk vergevingsgezind qua bugs maar het zal wel op het randje van om de game niet aan te schaffen tenzij de problemen zouden zijn opgelost waarbij ik me kan voorstellen dat velen de game helemaal niet wilde aanschaffen. Ook waren er bepaalde zaken niet goed gebalanceerd. Hoeveel hier van is opgelost weet ik ondertussen niet. Ik vind het sneu voor de makers van het spel die hun passie erin steken en het proces dan toch ergens spaak loopt in termen van teveel hooi op de vork hebben genomen of dat de game gereleased moet worden terwijl deze nog niet af is. Ik hoop voor hen dat de game nog kan herstellen en natuurlijk ook voor degenen die de game hebben gekocht bij launch. En hopelijk zullen ze uiteindelijk dit soort releases voorkomen want niemand is hierbij gebaat.

0

Aanbevolen voor jou