Peter Moore, de ex-Microsoft woordvoerder die tegenwoordig bij EA Sports werkt, meldt dat zijn studio bezig is met een fitness game voor de Wii dat gebruik maakt van het Balance Board. De game zal uitkomen op het nieuwe Freestyle label en zich focussen op 'westerse' fitness in vergelijking met de 'oosterse mentaliteit' van Wii Fit.

Tijdens een driedaags evenement van EA Sports in Vancouver sprak Moore over het succes dat Nintendo met hun game wist te behalen en de mogelijkheden die dat biedt. Oftewel, ook EA wil een punt van de taart.

“We moeten wel een ander soort product maken in plaats van precies dezelfde game. En iets wat echt als beweging geldt. Terwijl Wii Fit vooral over gewicht en balans gaat, wil ik dat onze game je echt laat zweten. Maar het mag niet als werk voelen. Als je bijvoorbeeld een aantal kilometer loopt, is dat niet meteen leuk. Als je een aantal kilometer loopt terwijl je voetbalt, is het wel leuk. Het verschil is dat je afleiding hebt. Zoals met bijvoorbeeld mini-games.”

We houden je op de hoogte van EA's eigen Wii Fit.