Videonieuws: EA ontfermt zich over Brütal Legend

Brütal Legend, de game waarin Jack Black en zijn nimmer aflatende liefde voor metal de hoofdrol spelen, heeft eindelijk een nieuwe uitgever gevonden. EA heeft zich namelijk ontfermt over de game die door Sierra en Activision aan de kant werd gezet.

"Dit is geweldig nieuws!", aldus Tim Schafer (president van Double Fine Productions, "Sommige mensen begonnen zich af te vragen of de saga van Eddie Riggs (de hoofdrolspeler van Brütal Legend en door Jack Black ingesproken) ooit het levenslicht zou zien. Maar ik denk dat het nu wel duidelijk is dat de game, net als metal, nooit zal sterven."

Ook EA's Senior Vice President David Demartini wilde nog even op het nieuws reageren: "Wij bij EA zijn zeer toegewijd om de elite van onafhankelijke ontwikkelaars in onze branche een kans te geven en een platform te bieden voor hun producten. Tim Schafer staat bekend om zijn diepgaande verhaallijnen en personages en in combinatie met Jack Black die zijn stem verleend aan Eddie Riggs, maakt dat van Brütal Legend een creatieve krachtpatser. We zijn daarom blij dat we Tim en zijn collega's bij Double Fine Productions de kans kunnen geven om hun visie werkelijkheid te laten worden."

Brütal Legend zal voor zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360 ergens in de herfst van 2009 uitkomen.