Onlangs werd Syndicate geweigerd voor classificatie in Australië vanwege verschillende gewelddadige handelingen die in de game voorkomen. Hierdoor komt de first-person shooter van Starbreeze niet in aanmerking voor de vijftien jaar en ouder-leeftijdscategorie, de hoogste leeftijdscategorie in Australië.

Electronic Arts is niet van plan om de game aan te passen zodat deze alsnog kan verschijnen in Australië. De uitgever is in de verklaring niet te spreken over het Australische beleid. "Het is jammer dat het beleid van de overheid volwassenen weerhoudt van het spelen van Syndicate. De game zal ondanks de enthousiaste reactie van de fans niet uitgegeven worden in Australië."

"We voelden ons aangemoedigd door de overeenstemming die de regering recentelijk had bereikt om een 18+ rating aan te nemen, maar vertragingen zorgen ervoor dat er nog altijd obscure censuur wordt gepleegd op games – censuur die nooit op boeken of films toegepast zal worden. Wij doen een beroep op politici om snel de regelgeving te veranderen zodat deze de huidige markt beter vertegenwoordigt en miljoenen volwassenen de mogelijkheid geeft hun eigen keuzes te maken op gebied van games."