EA niet schuldig bevonden misleiden met Mass Effect 3 | Gamer.nl

EA niet schuldig bevonden misleiden met Mass Effect 3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De ASA onderzocht of de reclame van Ma Effect 3, waarin geclaimd wordt dat "besli ingen die in de afgelopen games zijn genomen de ervaring en het einde van Ma Effect 3 beïnvloeden", misleidend is. Veel fans van de reeks waren teleurgesteld in het einde van de reeks en voelden zich bekocht.

ASA meldt echter dat er geen sprake is van misleiding: "We denken dat de keuzes van de speler in de game niet de invloed hadden op het einde zoals EA dat claimde. Maar we overwogen dat de drie eindes thematisch anders waren en dat deze eindes direct beïnvloed worden door de score van een speler."

ASA vervolgt: "We geven ook toe dat er ook een groot aantal kleine variaties in het einde van Ma Effect 3 zitten, en deze worden direct beïnvloed door de keuzes van spelers in de voorgaande games. (...) We concluderen dat de advertentie niet misleidend was."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou