EA Montreal verlegt focus van Wii naar PS3 en Xbox 360 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De Wii-markt is tegenwoordig wat onvoorspelbaar", zegt Tascan. "Wegaan kijken hoe het deze kerstperiode gaat en, hoewel we met de Wii ergsuccesvolle titels hebben gehad, gaan we onze focus leggen op grote,blockbustertitels. Dat betekent niet dat we de Wii in de steek laten,maar als studio wil je klaar zijn voor een nieuwe uitdaging".

De afgelopen jaren heeft de studio verschillende exclusieve Wii-titels afgeleverd, waaronder  Boogie Superstar en Skate it, die slechts kleine succe en werden. De enige Xbox 360- en PS3-titel die de studio gemaakt heeft, is Army of Two. Volgens Tascan is dit de meest succesvolle nieuwe franchise die EA de afgelopen jaren heeft gehad. De studio werkt nu aan het tweede deel in de reeks, Army of Two: The 40th Day. Deze verschijnt in januari 2010.

Herstructurering

De verschuivende focus van EA Montreal is nieuw bewijs van de herstructureringen die Electronic Arts doorvoert. Eerder kondigde het bedrijf al aan 1500 banen te zullen schrappen, onder andere resulterend in het sluiten van ontwikkelstudio Pandemic. Verder kocht de uitgever onlangs Playfish, een ontwikkelaar van Facebook-games, voor 167 miljoen euro.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou