EA: ‘Media verantwoordelijk voor controverse Medal of Honor’ | Gamer.nl

EA: ‘Media verantwoordelijk voor controverse Medal of Honor’ | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“Ik was nogal verrast door de controverse. Niemand maakte zich druk om de game totdat een journalist ineens naar een moeder die haar zoon in Afghanistan verloren had toe stapte, om wat ophef te creëren. Ik denk dat zoiets meer zegt over de kranten dan over de game-industrie”, aldus Riccitiello.

"Echter, we zijn wel bezig met wat er gebeurt als een journalist die weinig van games snapt zo’n spel voorlegt aan iemand die daar ook weinig van begrijpt. Zoiets zorgt al gauw voor paniekerige reacties”, vervolgt hij.

In de multiplayer van Medal of Honor kan er met beide zijden van het conflict in Afghanistan gespeeld worden. In de singleplayermodus nemen spelers het als Amerikaanse soldaten op tegen de Taliban-strijders, in mi ies die geïnspireerd zijn door de Operation Enduring Freedom, waarmee de oorlog tegen het terrorisme werd aangevangen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou