Het duurt nog bijna een maand voordat de game The Godfather van Electronic Arts in de winkelschappen valt. En het zal ook niet de laatste keer zijn dat een game onder die naam dat zal gaan doen. In een interview met BBC news liet executive producer David DeMartini weten dat Electronic Arts zeker nog een deel twee en drie wil gaan maken in de Godfather setting.Eigenlijk is het nieuws niet zo verwonderlijk. Als je kijkt naar de andere titels die onder uitgever Electronic Arts vallen, zie je over het algemeen vervolgen in overvloed. Dat, en het feit dat het bedrijf een ongekend hoog bedrag heeft neergelegd voor de ontwikkeling van The Godfather alsmede de licenties op de stemmen van de vele acteurs uit de film, had al een indicatie moeten zijn voor eventuele vervolgen.

DeMartini liet ook blijken dat ze de marktleider in hetzelfde genre, Grand Theft Auto, willen laten zien dat de alleenheerschappij van deze reeks aan haar einde is. The Godfather heeft volgens hem veel van de gameplay van GTA geëvenaard en waar deze game een steekje had laten vallen, heeft ingespeeld op innovatieve nieuwe gameplay elementen.

Wanneer en op welke platformen de vervolgen op The Godfather uit gaan komen zegt DeMartini niet en daar kunnen we dus alleen nog maar over speculeren.