De PlayStation 3 komt hier in Europa steeds dichter bij zijn releasedate. Zoals iedereen wel weet is hij al sinds vorig jaar uit in Noord-Amerika en in Azië. Aangezien de console net voor Kerstmis uitkwam, werd natuurlijk verwacht dat er veel verkocht ging worden. De Kerstdagen zijn namelijk de meestwinstgevende dagen voor elk bedrijf dat ook maar iets met games te maken heeft.

Een hoge pief van EA, Frank Gibeau, heeft laten weten dat hij teleurgesteld was in de verkopen van PS3-games in het laatste kwartaal van 2006. In dat kwartaal, dat liep tot 31 december 2006, werden iets meer dan 900.000  PlayStation 3 games van EA verkocht. Dit zorgde voor een omzet van iets meer dan 31 miljoen    euro.

In het jaar ervoor, toen de Xbox 360 zijn intrede deed, werden er bij 1,7 miljoen EA Xbox 360 games verkocht in dezelfde periode, wat zorgde voor een omzet van bijn 60 miljoen euro. 

Volgens Gibeau was de voornaamste reden dat de verkopen tegenvielen het 'eBay-effect'. Dit hield in dat de meeste mensen die een PS3 aangeschaft hadden, hem simpelweg voor meer geld op internet verkochten, in plaats van ook daadwerkelijk te gamen. In januari zou de verkoop van EA-games namelijk weer wat gestabiliseerd zijn. Desalniettemin was EA niet echt te spreken over de feestdagen wat betreft de PS3.