EA lanceert Origin | Gamer.nl

EA lanceert Origin | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Via Origin kunnen consumenten PC-games van EA aanschaffen en pre-orderen. Het platform is te bereiken via de website www.origin.com en er is een downloadbaar programma beschikbaar dat nog in bètafase is. Via dit programma kunnen gebruikers hun eigen profiel onderhouden, een game-community samenstellen en hun vrienden zoeken. Het is ook mogelijk vanuit dit programma spellen aan te schaffen die vervolgens direct te downloaden en spelen zijn. Origin verschijnt ook voor mobiele platformen, waarop consumenten mobiele games van EA aan kunnen schaffen.

Concurrentie

Hoewel Origin vergelijkbaar is met Steam, zegt EA niet te willen concurreren met dat platform. "Als een gamer ervoor kiest om Battlefield 3 te spelen, weerhoudt hem dat niet om een andere shooter te spelen", aldus David DeMartini, Senior Vice-president van Global Online bij EA. "We verwachten dat mensen zowel Origin als Steam gebruiken om content mee aan te schaffen." Origin krijgt onder andere exclusieve Limited Editions van Battlefield 3 en FIFA 12 en als enige digitaal platform de downloadbare versie van Star Wars: The Old Republic.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou