'EA laat BioWare geen Knights of the Old Republic-games meer maken'

'EA laat BioWare geen Knights of the Old Republic-games meer maken'

EA laat ontwikkelaar BioWare in de toekomst mogelijk geen Knights of the Old Republic-games meer maken. Dit vermoeden komt naar aanleiding van een recent Twitter-bericht van Jason Schreier van Kotaku.

In het betreffende Twitter-bericht meldt Schreier dat BioWare in het verleden meerdere pogingen heeft gedaan om via EA een nieuwe Knights of the Old Republic-game te maken. Echter hebben bestuursleden van EA dit verzoek tot nu toe elke keer afgewezen.

EA annuleerde kort geleden een nieuwe Star Wars-game die op dat moment werd ontwikkeld door EA Vancouver. Deze game werd in eerste instantie ontwikkeld door Visceral Games, maar werd in 2017 gesloten. Hiermee veranderde de game van een lineaire actie-adventure-game naar een openwereldgame. Toch besloot EA dit project vroegtijdig te beëindigen, omdat het volgens het bedrijf teveel tijd kostte. EA wilde liever kleinschaligere Star Wars-games uitbrengen die sneller klaar zouden zijn.

Op dit moment zijn er vermoedelijk drie Star Wars-games in ontwikkeling onder leiding van EA. Zo werkt ontwikkelaar Respawn aan Star Wars Jedi: Fallen Order en werkt EA Vancouver aan een kleinere Star Wars-game. Daarnaast bestaat de kans dat DICE werkt aan Star Wars: Battlefront 3.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb het nog geen 5 dagen geleden hier ook gezegd maar wat een KUT bedrijf is EA toch, echt niet te kort. Met stip het grootste gezwel uit de industrie. Dat ze maar snel failliet mogen gaan en uitsterven. Om te kotsen 🤮

0

Ik hoop dat Bioware zich ooit nog eens weet los te weken van EA en weer goeie games mag maken.

0
test

@fonsrutte Doe een Bungie inderdaad!

0
test

@fonsrutte En vervolgens mogen ze dan nog geen kotor maken omdat EA die licentie bezit. Nee; EA wil zich blijkbaar echt alleen beperken met het uitbrengen van goedkope troep. Het probleem zal zich denk ik wel zelf oplossen. Deze uitgever doet er echt alles aan om ervoor te zorgen dat niemand nog iets van ze wil hebben.

0
test

@Hiss EA "bezit" die licentie helemaal niet. Zij hebben alleen van Disney het recht gekregen de licentie te gebruiken. Een recht wat Disney ook weer kan intrekken, en waar al meerdere petities voor zijn geweest om dat ook te doen.

0

Aanbevolen voor jou