Jeuxvideo, een Franse website, kondigde vorige maand al aan dat ze meer wist over Uprising, de nieuwe downloadable content voor Command & Conquer: Red Alert 3. Toen was het nog niet meer dan een gerucht, maar vandaag heeft EA officieel laten weten dat Uprising wel degelijk bestaat.

De uitbreiding staat gepland voor een release in maart en zal vooralsnog alleen voor op de PC beschikbaar zijn. Uprising biedt vier nieuwe minicampagnes. Iedere factie krijgt er ééntje, maar er zal ook nog een campagne zijn die wat meer verteld over de achtergrond van Yuriko, de commando van The Empire of the Rising Sun.

Daarnaast zal de uitbreiding ook de geheel nieuwe Commander's Challenge opvoeren, waarbij je het op mag nemen tegen negen commanders uit verschillende territoria. In totaal zijn er vijftig verschillende challenges met afwisselende moeilijkheidsgraden en regels.

Ook biedt Uprising nieuwe tussenscènes, waarin sowieso Gemma Atkinson en Ivana Milicevic opnieuw hun opkomst zullen maken. De overige acteurs die hun gezicht weer laten zien, worden binnenkort aangekondigd.