Het vervolg op American McGee's Alice werd vorig jaar al aangekondigd. Daarnaast diende EA vorige maand al een aanvraag in voor de registratie van de merknaam Alice: Madness Returns. Nu is het spel dus officieel aangekondigd.

"We nemen de kleurrijke wereld van Alice in Wonderland en herontwerpen het met psychotische persoonlijkheden en doordringende krankzinnigheid", zegt American McGee, die het eerste deel ontwierp, in een persbericht. McGee is mede-oprichter van Spicy Horse Games, de studio die de nieuwe titel ontwikkelt.

Gekkenhuis

Alice: Madness Returns speelt zich tien jaar na het eerste deel af. "Alice worstelt met het herstellen van het emotionele trauma van het verliezen van haar complete familie in een fatale brand. Nadat Alice bijna een decennium in een gekkenhuis heeft doorgebracht, wordt ze ontslagen en geholpen door een psychiater die haar wellicht kan helpen de hallucinaties die zij nog steeds heeft te overwinnen. Alice begint aan een missie om erachter te komen wat de ware oorzaak is van de mysterieuze dood van haar familie, en belandt van een somber en schril Londen in een rijk en uitdagend Wonderland", zo staat er in het persbericht.

Volgens EA heeft Alice: Madness Returns dezelfde duistere stijl als zijn voorganger, maar zijn de graphics, het verhaal en het ontwerp compleet nieuw. Daarnaast kent het spel volgens de uitgever "bijzonder gedetailleerde" werelden en "epische gevechten met dodelijke wapens en sinistere vijanden". Op de website van de game is de eerste teaser trailer te zien.