Met het Season Ticket kunnen spelers drie dagen voor de normale releasedatum alvast aan de slag met Electronic Arts' sportspellen, door ze te downloaden. Dit jaar zijn dat Madden NFL 12, NHL 12 en FIFA 12. Volgend jaar volgen de nieuwste edities van Tiger Woods PGA Tour en NCAA Football. Na drie dagen verlopen de downloadversies van de games en zullen fans de game alsnog in de winkel aan moeten schaffen. Savegames zijn daarbij wel mee te nemen.

Naast de vroege toegang biedt de kaart twintig procent korting op alle downloadbare content voor de games. Ook krijgen spelers een badge die laat zien dat zij kaarthouder zijn. Op een vraag van weblog Kotaku of de seizoenkaart spelers zonder zo'n kaart niet uitsluit van belangrijke content, zegt EA Sports' Peter Moore dat het puur bedoeld is voor de echte fan. "Het is niet alsof we content uit de game slopen en het daarna aan de consument verkopen."

Platformen

In Europa is de seizoenskaart alleen aangekondigd voor Xbox 360, EA Sports zegt nog in gesprek te zijn met Sony Europa om de kaart ook naar PlayStation 3 te brengen. In de Verenigde Staten is de kaart wel voor PlayStation 3 en Xbox 360 beschikbaar. De eerste game die gebruikmaakt van de seizoenskaart is Madden NFL 12. De game komt uit op 1 september, kaarthouders kunnen het spel drie dagen eerder spelen.