Electronic Arts lijkt inmiddels door te hebben dat hun voetbalgames goed verkopen, ongeacht een kort release-interval of het ontbreken van verbeteringen tenopzichte van de voorlopers. Zo weet EA al een aantal jaren leuk in te spelen door de Wereld en Europese Kampioenschappen te voorzien van een officiële game. Helaas voor EA worden deze toernooien enkel in de even jaartallen gehouden, waardoor men nog een opvulling zocht voor de oneven jaartallen.

Gelukkig heeft men die gevonden in de vorm van de UEFA Champions League, het hoogste Europese clubtoernooi waaraan dit jaar de Nederlandse clubs Ajax en PSV deelnemen. In het spel, dat voluit UEFA Champions League 2004 – 2005 heet, kunnen je deze, en andere teams, naar de zege van de Champions League helpen.

Om deze prijs te bemachtigen dien je zo'n vijtigtal wedstrijden te doorlopen. Men heeft 239 officiële teams in het spel weten te stoppen, waaronder de volledige Premiership, Bundesliga en de Franse en Spaanse competities. Of de Nederlandse teams - de volledige HCE of enkel de deelnemende - ook in het spel zullen zitten, is helaas nog onduidelijk.

Je mag UEFA Champions League 2004-2005 trouwens al in februari in de winkels verwachten, om vooral niet als mosterd na de maaltijd te komen. Nu komt het spel echter wel angstig snel na FIFA 2005. Wordt weer een leuk en uitdagend potje 'zoek de 10 verschillen'.