De meeste dingen in het leven komen niet echt als een verrassing en daaronder vallen ook de meeste games van Electronic Arts. Dat EA de bijbehorende game zou verzorgen bij de nieuwste Harry Potter-film De Orde van de Feniks, was zo klaar als een klontje. Vandaag zijn de eerste details omtrent deze titel prijsgegeven.

Harry Potter en de Orde van de Feniks laat je niet alleen spelen als Harry zelf, maar ook als Professor Perkamentus en Sirius Zwarts. Voor het spel is Zweinstein tot in detail nagebouwd op basis van de filmsets en je bent vrij om deze omgeving te verkennen. Het spel verschijnt op Xbox 360, Playstation 3, Playstation 2, Playstation Portable, Nintendo DS, Gameboy Advance en Nintendo Wii.

Vooral bij deze laatste versie zijn we benieuwd welke mogelijkheden EA voor ons in petto heeft wat betreft het gebruik van Harry's toverstokje, die ook in deze vijfde filmgame weer flink heen en weer geschud zal moeten worden. Opvallend trouwens is dat de Playstation 2 van de 'huidige generatie consoles' de enige lijkt, die nog niet geheel is opgegeven.