Electronic Arts maakt vandaag bekend dat de populaire gameserie De Sims slapende honden wakker maakt – en trouwens ook slapende katten, cavia’s en vogels! Het bedrijf brengt De Sims 2 Huisdieren uit voor de huidige generatie consoles, handhelds en de PC (als uitbreidingspakket). De Sims 2 Huisdieren ligt helemaal in de lijn van De Sims 2-ervaring die je in staat stelt digitale personages te creëren en een leven lang te besturen, terwijl je het verloop van hun relaties bepaalt en hun lot kiest. Elke versie biedt een speciale inhoud die is afgestemd op het betreffende platform.

Je kunt kiezen uit een groot aantal bestaande rassen en coole ‘designer’-kruisingen, maar je kunt ook zelf je nieuwe vriendje ontwerpen met het onderdeel Huisdier creëren. Hiermee kunnen fans hun eigen ideale huisdier samenstellen door de lichaamsbouw, vachttekening en zelfs het karakter van hun maatje te bepalen. Je kunt je huisdieren ook allerlei nieuwe kunstjes leren, meenemen voor een wandeling in het park, of de nieuwste huisdierenaccessoires voor ze aanschaffen. Je kunt ze zelfs aan het werk zetten! Net als in het echte leven heeft het huisdier van je Sim aandacht en training nodig. Een verwaarloosde kat met een neiging tot krabben, kan je bank aan flarden scheuren als je niet oppast, en het is misschien niet echt verstandig om je hond zonder toezicht in de buurt van een pas geplant bloemperk te laten rondsnuffelen!

De Sims 2 Huisdieren verschijnt voor het PlayStation 2 computer entertainment systeem, Nintendo GameCube, Game Boy Advance, en Nintendo DS, en als uitbreidingspakket voor de PC waarmee de originele De Sims 2 PC-ervaring wordt verdiept. Een versie voor het PSP systeem is in ontwikkeling en zal rond november in de schappen liggen.

Lees hier alvast de preview van The Sims 2: Huisdieren.